Video prenos - uživo (media portal)

Za sve članice Univerziteta u Beogradu, kao i za sve AMRES članice, dostupan je RCUB Media Portal, multimedijalni servis koji omogućava postavljanje video i audio materijala od interesa i značaja za akademsku zajednicu Srbije.

Pored toga, omogućujemo Vam i uživo emitovanje događaja od interesa za širi krug AMRES korisnika (live streaming), kao i njihovo arhiviranje za kasnije gledanje (video-on-demand). Servis je namenjen uživom prenosu i arhiviranju gostujućih predavanja, seminara, konferencija i sličnih događaja koje organizuju AMRES članice. Ove događaje želimo da učinimo dostupnim većem broju korisnika, pogotovu onima iz drugih gradova i time unapredimo korišćenje multimedijalnog servisa u obrazovnom i naučno-istraživačkom radu.

RCUB obezbeđuje striming infrastrukturu, video server, obuku i tehničku podršku, a u pojedinim slučajevima i uslugu snimanja i strimovanja na lokaciji AMRES članice.

Ukoliko organizujete događaj (predavanje po pozivu, seminar, konferencija, itd.) koji želite da prenosite putem live stream-a, možete nas kontaktirati i tražiti uslugu audio-video snimanja, emitovanja uživo preko mreže i arhiviranja na video serveru. Vaša institucija treba samo da obezbedi mrežni priključak na mestu održavanja događaja, dok će RCUB obezbediti svu neophodnu opremu kao i obučena tehnička lica. Takođe, nudimo i mogućnost re-strimovanja Vaših događaja.

Ovde možete pogledati spisak institucija koje su do sada koristile ovu RCUB-ovu uslugu.